Dag van het Levenslied werkt aan verduurzaming!

 
 
Duurzaamheid op de Dag van het Levenslied.
 

Een duurzaam milieu 

Duurzaamheid komt in vele vormen en is eigenlijk slechts een bijvoeglijk naamwoord bij tal van zaken die pas écht belangrijk; ons milieu, je financieen, je relaties en onze samenleving, om maar een paar kleine en grote thema's te noemen. Wij vinden het ook belangrijk om onze initiatieven die gericht zijn op duurzaamheid over meerdere, grote en kleine, peilers te verdelen. 
 
Een voor de hand liggende peiler, en degene die meteen bij iedereen in gedachten komt is een goed en gezond milieu. Onze inspanningen om daar op een duurzame manier mee om te gaan zijn soms klein, soms groot. We proberen zoveel mogelijk het afval van biologisch afbreekbaar materiaal te laten zijn. En daar waar dat niet lukt of kan, zoals bij de bekers die voor je drankje gebruikt worden, zamelen we die zoveel mogelijk gescheiden in zodat ze in ieder geval op een verantwoorde manier gerecycled kunnen worden. Ons podium en onze sterren en ook ons terrein worden daar waar mogelijk met LED-lampen verlicht. Koelapparatuur wordt pas dan ingeschakeld wanneer het echt nodig is. We drinken in de pauze koffie uit een kartonnen bekertje met een houten roerstaafje.
 
Wij zijn mede-ondertekenaar van een convenant dat breed gedragen wordt door veel Nijmeegse evenementen. Hiermee doen we een gerichte inventarisatie waar nog kansen liggen voor ons als organisatie om ons festival op een nog betere, duurzamere manier te organiseren voor onze bezoekers, en de impacht daarvan dus verder te minimaliseren. Want hoe je het ook wendt of keert, elk georganiseerd evenement heeft een grote ecologische 'footprint'. Dus elke gedegen optie om die kleiner te maken juichen wij toe. 
 
Een duurzame samenleving
 
Een duurzaam milieu is belangrijk, maar 'people' zijn niet minder belangrijk dan 'planet'. Er zijn veel initiatieven die onze aandacht alsmede onze bijdrage verdienen. Ieder jaar ondersteunen we doelen met een maatschappelijk karakter waarbij het welzijn van groepen mensen voorop staat. 

Elk jaar gaat een percentage van de inkomsten naar dit goede doel. Het goede doel voor 2024 is de Liedjesfabriek.

 

Wij hopen op de medewerking van alle bezoekers aan de Dag, die uiteraard allen met de fiets of het openbaar vervoer ons festival bezoeken!