Dag van het Levenslied werkt aan verduurzaming!

 
 
Duurzaamheid op de Dag van het Levenslied.
 

Een duurzaam milieu 

Duurzaamheid komt in vele vormen en is eigenlijk slechts een bijvoeglijk naamwoord bij tal van zaken die pas écht belangrijk; ons milieu, je financieen, je relaties en onze samenleving, om maar een paar kleine en grote thema's te noemen. Wij vinden het ook belangrijk om onze initiatieven die gericht zijn op duurzaamheid over meerdere, grote en kleine, peilers te verdelen. 
 
Een voor de hand liggende peiler, en degene die meteen bij iedereen in gedachten komt is een goed en gezond milieu. Onze inspanningen om daar op een duurzame manier mee om te gaan zijn soms klein, soms groot. We proberen zoveel mogelijk het afval van biologisch afbreekbaar materiaal te laten zijn. En daar waar dat niet lukt of kan, zoals bij de bekers die voor je drankje gebruikt worden, zamelen we die zoveel mogelijk gescheiden in zodat ze in ieder geval op een verantwoorde manier gerecycled kunnen worden. Ons podium en onze sterren en ook ons terrein worden daar waar mogelijk met LED-lampen verlicht. Koelapparatuur wordt pas dan ingeschakeld wanneer het echt nodig is. We drinken in de pauze koffie uit een kartonnen bekertje met een houten roerstaafje.
 
Uiteraard zijn we ook trots op Nijmegen als Green Capital 2018 en hebben wij mede het convenant ondertekend dat breed gedragen wordt door veel Nijmeegse evenementen. Hiermee doen we een gerichte inventarisatie waar nog kansen liggen voor ons als organisatie om ons festival op een nog betere, duurzamere manier te organiseren voor onze bezoekers, en de impacht daarvan dus verder te minimaliseren. Want hoe je het ook wendt of keert, elk georganiseerd evenement heeft een grote ecologische 'footprint'. Dus elke gedegen optie om die kleiner te maken juichen wij toe. 
 
Een duurzame samenleving
 
Een duurzaam milieu is belangrijk, maar 'people' zijn niet minder belangrijk dan 'planet'. Er zijn veel initiatieven zijn die onze aandacht alsmede onze bijdrage verdienen. Ieder jaar ondersteunen we doelen met een maatschappelijk karakter waarbij het welzijn van groepen mensen voorop staat. 

Maar alleen achter de schermen geld geven zou te makkelijk zijn, en het zou zonde zijn om ons publiek er niet bij te betrekken.

Hét goede doel van De Dag van het Levenslied is dit jaar de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). Deze stichting is opgericht om mensen met taaislijmziekte (Cystiche Fibrose) te helpen. Door op zondag 13 mei (Moederdag) een potje te komen ‘slijmen’ in het Valkhofpark kunnen kinderen mensen met taaislijmziekte helpen. De opbrengst van deze activiteit gaat namelijk volledig naar de NCFS.

Onder de jeugd is het hip om een ‘potje slijm’ te maken. Leuk glibberig spul om mee te spelen, maar helaas is niet iedereen blij met slijm. Mensen met taaislijmziekte (Cystische Fibrose) hebben slijm dat door een genetische afwijking uitzonderlijk taai is en daardoor gaan organen als de longen, alvleesklier en lever steeds slechter functioneren. De levensverwachting is rond de veertig jaar. En iedere week wordt er een baby met CF geboren.

Hoog tijd om deze mensen te steunen met een donatie aan de NCFS, de stichting die wetenschappelijk onderzoek naar taaislijmziekte stimuleert en financiert. Op de Dag van het Levenslied slijmen vrijwilligers van de NCFS graag om een bijdrage door samen met kinderen een bakkie zelfgemaakt slijm te maken. Lekker kliederen én het goede doel steunen! Dit jaar gaat bovendien 5 procent van de met pinpas betaalde inkomsten naar de NCFS en ook kunnen mensen doneren met overgebleven munten.

 

Wij hopen op de medewerking van alle bezoekers aan de Dag, die uiteraard allen met de fiets of het openbaar vervoer ons festival bezoeken!