Programma 12 mei

Bekijk hier het volledige programma van De Dag van het Levenslied 2019! Scroll naar beneden om kennis te maken met alle acts die optreden. 

 

Danny Panadero presenteert het middagprogramma! Van 14:00 tot 18:30 zingt en praat hij alle acts aan elkaar. Zoals hij zelf zegt: "as Danny ut niet singt, wil jij ut niet hore!" 

 

 

 

14.05 - 14.20 
De middag wordt afgetrapt door Ut Nijmeegs Smartlappenkoor, een gezellige beleving waar je bij wilt zijn! Meezingen, lachen en soms een traantje wegpinken.

Foto: Ton Gelsing14.20 - 14.40     
Ieke Theatralala heeft een grote passie voor de koningin van het levenslied De Zangers Zonder Naam. Aangezien zij dit jaar 100 jaar zou worden, brengt Ieke een ode aan haar!

Foto: Ton Gelsing

 

14.40 - 14.55
De Brokstukken zijn zelf al wat ouder, maar staan volop in het leven. Samen hebben ze heel wat levenservaring, daarover zingen ze recht uit het hart. Maar hoeveel tranen het leven soms ook geven kan: de Brokstukken hebben één leus.....Tralala lala la!

 

Foto: Marianne Jetten

 

 

 

15.05 - 15.20 
De Bluumkes bewezen op de voorronde van De Dag van het Levenslied zeker geen muurbloempjes te zijn! Als De Bluumes gaan zingen krieg iedereen een huil, lach of een troan. 

 

 

 

 

 

15.20 - 15.45
Kaal Kabaal is een oergezellige liveband. Drie topmuzikanten met stuk voor stuk 175 jaar ervaring in de zakdoekenindustrie, spelen muziek regelrecht uit hun smartelijk hart!

 

Fotograaf: Casper van Aggelen

 

 

     

15.45 - 16.00
Barry & de Bonita's zorgen voor een muzikaal feessie!

Foto: Vincent Moll

 

 

 

 

16.05 - 16.20 
Hier zijn de 2 feestzangers uit Nijmegen: Duo T&T! De jurywinnaars van de voorronde van De Dag van het Levenslied.

 

Foto: Rob de Wit

 


16.20 - 16.35 
Duo Nootmuskaat speelt liedjes uit vervlogen tijden met een theatrale knipoog.

 

Foto: Ton Gelsing

 


16.35 - 16.55
Dunnewind en Delange showorkest zorgt al meer dan 22 jaar voor de vrolijke noot op feestjes. Het leven ís een feest, en dat is ook precies waar het om draait bij dit feestduo. Er wordt pas gestopt als de hele tent op z'n kop staat!

 

Foto: Femke de Schepper

 

 

 


 

17.00 - 17.25
Mr. Vinex en de Vinettes: De Vinettes komen uit de Vinex-wijk Nijmegend Noord (Eastwood). Stuk voor stuk zijn ze helemaal hoteldebotel van Mr.Vinex.
Mr. Vinex heeft dan ook alles, maar dan ook écht alles… 

 

17.25 - 17.50
Mari en de Maries. Puur en recht uit zeven kleine mannenhartjes. Vol passie en met liefde voor jullie gebracht, hier in Nijmegen op De Dag van het Levenslied, gewoon omdat het kan en thuis is ook niet alles...

 


18.00 - 18.30
Niemand minder dan Jacques Herb sluit het middagprogramma af! Probeer het maar eens droog te houden bij zijn hits Manuela en Een man mag niet huilen.

 

 

 

De avondpresentatie is in handen van Sjon & Sjakkelien. Sjon en Sjak draaien hun hand niet om voor een vet duet!

Foto: Mariena Steensma

 

 

 

 

18.45 - 19.05
Er is een oud gezegde dat luidt: "Waar Patatje Metal is, daar is feest". En zo is het ook. Patatje Metal overgiet bekende nederpopklassiekers met een sausje van metaal en brengt deze met de nodige bombarie ten gehoor, zoals het gebruikelijk was in het glammetal-tijdperk, maar dan nog erger.

 

 

19.05 - 19.30
Met zijn foute verschijning en dito accent is het van meet af aan duidelijk: Keessie B is een B-artiest met de hoofdletter B! Gestoken in een smetteloos wit kostuum en goud om zijn nek.

Foto: Paul Grefkens

 

19.30 - 19.55
Van Binsbergen Trio: 
Vier extreem-langstudeerders uit Groningen, ook wel de ongekroonde koningen van de cantus met levensliederen die zowel het beste als het slechtste uit je leven (of lever) naar boven halen. Eerder speelden zij al op festivals als Paaspop, Festyland en natuurlijk de Dag van het Levenslied. Tja, afstuderen… dat zal er waarschijnlijk nooit van komen.

Oh ja… vergeet niet je keel in te smeren met bierfactor dertig!

Fotograaf: Bart Verkuilen

 

20.05 - 20.30
Ronnie en de Razende Ronda's
Ze ontmoetten elkaar op het rolschaatscircuit van het Goffertpark en sindsdien loopt hun leven en hun liefde voor elkaar op rolletjes! Ronnie houdt van alle 3 even veel. Dit jaar gaan ze internationaal…. hier zijn Ronnie en de razende Ronda’s!

Foto: Koen Wijnhoven

 

 

 

20.40 - 21.05
Nick en Simon zijn zó 2018. Hier zijn Nicky & Simone, de Gooische feestkoninginnen!

 

Fotograaf: Peter van Velthoven

 

 

 

21.05 - 21.35    
De Triesto's:
De live Smartrock sensatie van Nederland! Het motto van de band: "Tranen met tuiten, maar vergeet niet te snuiten!"

Fotograaf: Gijs Jacobs

 

 

21.45 - 22.15   
Antje Apfelkorn & die Kaiserbrötchen zingen je favoriete Duitse schlagers. Of zoals ze zelf zeggen: Schlagers von's Schwarzwald bis Kufstein! 

Foto: Ton Lukassen

 

 

 

22.15 - 22.45
De Jantina's staan garant voor een oergezellig halfuur vol hits van Nederlandse, Duitse en Engelse bodem. Met een goed gevuld repertoire, ouwe tranentrekkers, de hits van nu, gezonde zelfspot en een grote dosis humor word het geheid weer een memorabele avond!

 

 

22.50 - 23.20
De Sjonnies en de Dag van het Levenslied zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Al in de beginjaren van dit succesvolle Nijmeegse trio – beginjaren ’90 – waren ze elk jaar weer graag gezien gasten op dit unieke evenement. Hun eerste successen werden er dan ook met hun fans gevierd. Ook toen de band landelijk was doorgebroken werd nog regelmatig het festival met een bezoek vereerd. Meer lezen? Klik hier!

23.30 - 00.00
Ultrageheime slotact
Pas op de dag zelf, wordt de ultra-mega-supergeheime slotact bekend gemaakt! Maar één ding kunnen we vast verklappen: HIER WIL JE BIJZIJN! 

Kinderpodium
Van 14:00 tot 18:00 bij de ruïne
In samenwerking met De Lindenberg is er een kidspodium in de ruïne in het Valkhofpark. Er is een circus, een ballonvouwer, schmincken, Fiets je Schilderij, en Troef Theater maakt muzikale voorstellingen voor en met de kinderen.