Programma 12 mei 2024

Nog maar een paar dagen te gaan! Bij deze presenteren we het programma van 12 mei! Zin in!


Middagpresentatie: Sjon & Sjakkelien
Lekker sappige zoetzure combinatie die nog lang na-smaakt. Draaien hun hand niet om voor een vet duet! 

Valszing koor:
Krijg jij ook altijd klachten over jouw zangkwaliteiten? Breken de glazen als jij een hoge noot zingt? Lopen jouw huisdieren weg als je lieflijke deuntjes neuriet? Altijd al een keer op het podium op de Valkhof willen staan? Dan is dit jouw kans. Sjon en Sjakkelien hosten een megagroot koor en jij mag meezingen. Hoe slecht je ook bent. We gaan de volgende nummers zingen: Manuela/Huilen is voor jou te laat/De vlieger/Brandend zand. Dus studeer deze nummers alvast in, zorg dat je keeltje gesmeerd is en kom op ons grote podium deze hits meezingen.

De HEMA’s:
Deze geliefde Nijmeegse winkelbediendes wonnen de publieksprijs bij de voorronde voor de Dag van Het Levenslied. Gaat het ze lukken om ook de harten van het publiek op de Valkhof te veroveren op 12 mei? 


 

Theo solo:
Echte Nijmeegse gezelligheid van feestganger Theo, solo!

 

 

 

 

 

 

 
De Nuilende Nichjes:
Zes bloedmooie vrouwen die graag meerstemmig zingen. Dat doen ze het liefst rondom de warmte van de airfryer mét een hete vegan bitterbal in de hand. Ze zingen dit jaar over excentrieke familieleden met een songfestivalsausje en de regenboog als symbool voor mogen zijn wie je bent…


Stuk Verdriet:
Zanger Sjoerd geniet en zingt aanstekelijk. Ondanks dat al zijn minnaressen in een massagraf liggen, ziet hij het leven zonnig in. We gaan lekker samen het verdriet stukzingen, de klarinet die jankt wel.


Riet en Lien:
Samen heten ze Rietenlien. Ze gaan samen op retraite om de rust te vinden. Ga je met ze mee want zij hebben adhd. Deze hartsvriendinnen hopen eindelijk bij een club mensen te mogen horen. Keer op keer worden ze afgewezen. Hopelijk mogen ze hier zichzelf zijn!


Tonnie Traenendal:
‘t Nimweegsche bloed kruup waar ‘t nie gaan kan. Deze oude rocker met live band altijd een feestje van, om te janke so mooi!Mr. Vinex & de Vinettes:
Al jaren zijn de Vinettes helemaal hotel de botel van Mr. Vinex maar wie o wie heeft het hart van Mr. Vinex echt gestolen? Give it up for….Mr. Vinex en zijn onweerstaanbare Vinettes!

 

 Dusty & Gabor Landra en De Country Chic Dansers:
Na een adembenemende afwezigheid zijn Dusty & Gabor Landra terug, en ze zijn vastberaden om het publiek te betoveren met een onvergetelijke comeback! Hun langverwachte "Turn the lights back on" comeback begint op de Dag van Het Levenslied.
Op deze gedenkwaardige dag zullen Dusty & Gabor het podium na 35 jaar weer betreden om het publiek te trakteren op een spectaculaire show die opwindender is dan ooit tevoren. Samen met hun Country Chic Dansers gaan ze het Valkhof en masse laten line-dancen op Nederlandstalige countrymuziek.Johnny NL:
In het dagelijks leven is Johnny NL een rock & roller. Hij staat op podia groot en klein. Gewapend met zijn gitaar zingt hij Golden Oldies, Beatles, Elvis en Buddy Holly. Maar al sinds zijn prille jeugd heeft hij een grote wens: smartlappen zingen voor een groot publiek. En waar kan dat beter dan op de Dag van het Levenslied?

 

 

 

Van Binsbergen Trio:
Vier extreem-langstudeerders uit Groningen, geroyeerd door Vindicat maar nog altijd lid van het Van Binsbergen Dispuut, willen van heel Nederland één grote studentenstad maken. Hoe? Nou, simpel. Door samen te zingen, lallen en brallen. Studentikoze gezelligheid met nostalgische, melancholische en euforische hoogtepunten, zoals het studentenleven zelf…

 

Avondpresentatie: de Anitaas
Coby, Joke en Estelle werden geboren op een steenworp van elkaar in de gezellige volksbuurt Oud West in Amsterdam. Toch duurde het nog bijna twintig jaar voor ze mekaar zouden ontmoetten. Dat gebeurde in 1993 in de C-1000 in Almere Buiten. Diezelfde avond was de eerste repetitie bij Ome Ko op het biljart en twee maanden later volgde het eerste optreden in Cafe de Sjanser in Durgerdam. Nu - 30 jaar en meer dan 1500 optredens verder - hebben Coby, Joke en Estelle zich geëvolueerd tot de rasartiesten en podiumbeesten die ze zijn: de Anitaaaaas.
Humoristisch maar ook ontroerend staat de interactie tussen de Anitaas en het publiek centraal. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige meezingers, Duitse schlagers en Engelstalige hits. Van toen en nu!

Stef Ekkel:
Zanger van ons motto:Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist!
Sjakie van de Hoek:
Deze Amsterdammer komt om van het liefdesverdriet die in elke smartlap wordt bezongen.  En toch kan geen dag voorbij gaan zonder er één uit volle borst mee te zingen. Maar ook aan oma, die alleen was, bracht hij dagelijks een bezoek. Hij heeft een hart van goud, het is Sjakie van de Hoek.

 


 

Sher & Low hangin’ fruit:
Nijmegen in beweging!!!! Zo net na etenstijd ligt de after-dinner-dip bij zo’n festival altijd op de loerven dat wordt niet geaccepteerd. Daarom komt de Nijmeegse band Low hangin’ fruit, samen met de kleinste diva van Nijmegen, even een lekker potje 80’s aerobics met jullie doen. Beweeg die oude heupjes, die verzuurde knieën en je dichtgeslibde schouders maar fijn op de oer Hollandse live deuntjes. Zingen, dansen en bier drinken wordt aangeraden. De kans op slechte liedjes en foute showtunes tussendoor is aanwezig, evenals de walgelijk aritmische heupbewegingen en de twijfelachtige kledingkeuze van de mannelijke bandleden.
OOO, en zij hebben misschien wel twee hele hete dansers uit Mexico meegebracht om jullie te helpen. 


De Bluumkes:
Wanneer de bloembollen weer uit de grond komen dan weet je dat het bijna moederdag is..  zo staan ook dit jaar de Bluumkes weer in de knop! En zullen zij als echte sterren verrijzen op het grote podium van de Dag van het Levenslied.

 

 

 

 Ronnie en de Razende Ronda’s:
Al meer dan 22 jaar verfraaien zij met hun zang een hun ogen-strelende verschijning de Dag van het levenslied.  Ooit ontmoeten zij elkaar op het rolschaatscircuit in het Goffertpark te Nijmegen. Het contact tussen hen liep meteen op rolletjes. Nu 22 jaar later is het nog steeds dikke mik. Met stramme knietjes en een nieuwe heup. Maar nog altijd goed bij stem. Hier zijn: Ronnie en zijn razende Ronda’s!

 

 

 

 


Mari en de Maries

Keessie B:
Met zijn foute verschijning en dito accent is het van meet af aan duidelijk: Keessie B is een B-artiest met de hoofdletter B! Gestoken in een smetteloos wit kostuum en goud om zijn nek.
 

 

 

Triestos:
De live Smartrock sensatie van Nederland!

 

 

 

 

 

De Jantina’s:
De Jantina's staan garant voor een oergezellig halfuur vol hits van Nederlandse, Duitse en Engelse bodem. Met een goed gevuld repertoire, ouwe tranentrekkers, de hits van nu, gezonde zelfspot en een grote dosis humor word het geheid weer een memorabele avond!
 

De Thuisband & Dag van het Levenslied Toppers:
Na vele jaren van afwezigheid eindelijk weer te bewonderen op het podium op het Valkhof. Deze keer, speciaal voor deze 40ste editie, in combinatie met een aantal Dag van het Levenslied allstars! 

 

Tot slot.......onze geheime slotact! Wie oh wie!!