2013

Het zit er weer op! Editie 31 kan de boeken in!

Elk jaar vraag je je af of het nog mooier kan, en ook dit jaar is het antwoord NEE! Het leukste feestje van Nijmegen met het leukste publiek van de wereld is weer voorbij. Eeuwige dank aan alle artiesten en vrijwilligers, de mensen van licht en geluid, beveiliging, rode kruis, Scouting Elst, onze pachters en sponsors...En iedereen die hier wel hoort te staan maar door de jetlag van een te korte nacht niet staat.

 

Check onze facebookpagina voor nog meer actuele foto's , maar geniet eerst van de geweldige foto's van onze huisfotograaf Sid Pluijm.

 

De 31 ste editie had als gezegd een jeugdig tintje, de opening werd verzorgd door ons eigenste Nijmeegse jeugdkoor Smile. En lachen, dat deden ze!

Van Smile is het maar een hele kleine stap naar Hartkoor Kekerdom, probeer hier maar eens chagrijnig onder te blijven, Een lust voor oog en oor die dames!
Dat zeg ik.....
Onze helden van de Fantasie 3 waren ook weer van de partij, en daar waren wij heel blij mee. Voor het eerst dit jaar afgewisseld door een open podium voor de kleinsten. Met een oude bekende in de rol van presentator, alsof ze nooit is weggeweest!
Als Danny ut niet singt, wil jij het niet horen. Nijmegen is intussen bekend terrein voor de helicopter van Danny Panadero. Hij OH-de de middag vakkundig aan elkaar.
Moeder wat doe je nu? Sta je zomaar ineens op dat podium in plaats van ervoor! En dat smaakte naar meer! Via de voorrondes eindigde de zoektocht van moeder naar een nieuwe man in een afgeladen tent op het valkhof. Over de uitslag van die zoektocht doet de
Blussen maar!
En nog een droom die uitkwam. Thea tralala en de Bekenezen drongen zich ook via de voorrondes voorbij de security backstage. En het bleef nog lang onrustig in Nijmegen die dag....Dertig ton testosteron denderde de tent in.
Sierra madre! Thea sleepte de mannen er vakkundig doorheen!
De kinderen van de Lindebende hadden een speciale moederdagverrassing voorbereid. De trotse moeders vòòr, zij op het podium. De deelnemers aan de Dag van de toekomst?
Op de melodie van Shalalie een eigen tekst en choreografie, songfestivalwaardig dus!
Nog meer pril talent. Geen wedstrijdelement bij het open podium, in godsnaam niet. Volgend jaar doen we het dunnetjes over, houd deze site en onze facebookpagina in de gaten. Kom de Bennie Solo's en Keessies van de toekomst spotten!
(ver) zoekplaatje
En verder ging het! De Drieketiers trakteerden het Valkhof op een paar echter klassiekers. Mogen ze ons s' nachts voor wakker maken. Vooral het laatste -eigen- nummer 'De hoogste regenboog" is er eentje om in te lijsten.
"Pappie, waarom is de hemel zo hoog, en waarom ben ik nog zo klein?" Hou het daar maar eens droog bij. Gelukkig was de bar open....
Maar er kon nog meer bij. De Alberti's bewezen eer aan Vader Abraham en Frans Bauer en hielden de zenuwen in bedwang. Ondanks de technische problemen pakten deze professionals de tent in. Nix meer aan doen mannen! Staat als een huis.
En echte vrienden, ook dat nog!

 

Vorig jaar goed, dit jaar nog beter! Hazes zou trots zijn! Marco , zo gewoon gebleven, kwam gewoon op de fiets!
Voor mij geen slingers aan de wand!
De Boodschappers van het Algemene Nut kwamen uit het hoge noorden. Een vreemde doch prettige eend in de Levenslied- bijt met hun orgelvretende interpretaties van enkele nederpopklassiekers en de Zuiderzeeballade!
Laat mij maar alleen, ik heb genoeg van jou en Liefde voor muziek!
De naam Takkewijven hebben wij heus niet verzonnen hoor, zowel op als achter het podium hele charmante en prettige gasten. Dus je hebt het niet van ons , zeg maar.
Till en Toos, ieder jaar met de vierdaagse ook in Nijmegen te vinden, wie wil ze niet over de vloer hebben?
Winnaars van de tweede voorronde, Nel , Nelly en de Nuilers. Nel links, Nelly rechts, of omgekeerd. Met een eerbetoon aan John Travolta, hij moest eens weten!
In een andere samenstelling al vaker bij ons geweest, maar nog nooit met zo'n mooie uitvoering van 'zonder jou' . Fijn.
Danny werd er dorstig van.....Het liep al tegen zessen namelijk....
Niemand weet precies hoe vaak, maar misschien was dit wel de 25e deelname van Josephine van Druten. Met de Mallemolen dit keer!
En een tweetalige uitvoering van Telkens weer, chaque fois , alors! Merci à Lotje.
Ondertussen bij de buren, slechts 1 klein buitje maar dat mocht de pret niet drukken. Fantasie was er in ieder geval genoeg!
De Duitse slagers heten eigenlijk Tchom maar dat mocht niemand weten, daarom waren ze incognito naar het valkhof gekomen. Een grenzenloos succes, zeker toen ze ook nog een paar Hollandse krakers bij zich bleken te hebben......Lass die Sonne in dein Herz!
Doornenburg heeft sinds deze zondag een speciaal plekje in de Nijmeegse harten. ( want daar komt-ie vandaan, der Heino)
Danny was langzaam op weg naar zijn helicopter....Het avondprogramma stond voor de deur.....
Wat lang duurt is lekker. Laat maar lekker waaien! Trafassi speelt een heel ander soort levenslied dan we gewend zijn op Moederdag, maar het experiment pakte goed uit.
Met een soort open sollicitatie op het podium voor nieuwe bandleden, de vacature drummer was al vergeven aan Willem van de Duitse Slagers. Zullen we maar weer?
Wisseling van de wacht. Keessie B meets Danny P. Voor Keessie zn 750ste optreden als zichzelf..... Mijlpaal!
Back van teruggeweest, Mari en de Maries. Met hier Mari, Mari en Mari. Ze bliezen de tent bijna weg, dat belooft wat voor volgend jaar...
Wij weten niet of Metallica op de hoogte is van hun bijdrage aan de 31ste dag van het levenslied, maar Nothing else matters klonk ineens heel erg vertrouwd. Waarvoor dank.
Ronnie en de razende Ronda's ...Maak me gek. Hoezo rolschaatsen is voor watjes? Wacht maar, tot je Ronnie hebt gezien!
Plaatje van het plaatje!
Alle dertien Jaanke bestaat dit jaar tien jaar! Al geruime tijd graag geziene gasten op moederdag. Helemaal vanuit brabant met een witte eend en dan midden op de weg. Ga d'r maar aan staan!
Ciska en Guan , wie is er niet groot mee geworden?
BATS! "O het is zo fein om moasenwoaler te zijn", en dat dan heel vaak . Strakke recht toe recht aan Moas en Woal rock met een paar prettig gestoorde figuranten. Breekt zo lekker de avond.
Zo vader, zo zoon. Daar zit een TV programma in!
Terug naar de meezingers, de Jantina's al drie jaar op rij bij ons op visite. Dit keer met hun eigen woonkamer op het podium, honkvast als ze zijn. Volgend jaar ook een badkamer mee?
Met een Toppers medley waar Joling en co jaloers op zouden zijn. Vocaal ijzersterk trio dat beloond werd met een staande ovatie! Toppertjes!
Trane met Tuite, feestband bij uitstek, draaien hun hand niet om voor een vol Valkhof. En het publiek werd doller en doller.......
Strak in het pak en in de akkoorden, een optreden om door een ringetje te halen....
Er is niets mis met uw toestel of tablet trouwens....Kees is naar de kapper geweest.
Gitaren zijn wat je nodig hebt zo rond tienen op moederdag. Laat de Triesto's die nu net bij zich hebben. Komt dat even goed uit zeg!
Zelf waren ze ook wel tevreden over hun bijdrage. Soms zeggen beelden genoeg!
De Stimmung zat er al lekker in toen Peter er nog een schepje bovenop deed. Vaste bezoekers hadden dit alter ego van Bennie Solo natuurlijk allang herkend.
Doehoe bist alles .......Sie sind die Meinung das war Spitze!
Ook het gebroken Hartje wil deze dag niet missen, voor de 26e keer maar liefst! De Stones van de Smartlappenrock!
Zanger Karel geeft nog steeds 110% , en hij zong dan wel 'Nergens goed voor' , maar daar denken wij heel anders over!
Koos was intussen in tha House......Nog zo'n Rolling Stone....
Willie en de Billies hadden de eer om deze editie af te sluiten, en deden dat met verve!
8 man sterk bliezen zij deze moederdag naar grote hoogten, met een extra uitvoering van 'Wasmasjien' en een hele korte intro van "zijn het je ogen" ....want dat nummer behoort natuurlijk toe aan Koossie zelf! De heren waren wel zo sportief om de eerste tw
' Mooi he, mense!'
zoek jezelf!
"Jaaaiii , komt nooit meer terug..."
De beste slotact sinds jaren, wat ons betreft, jullie?
Koos had zelf aan Willie en de Billies voorgesteld om te eindigen met "kom van dat dak af" ...Nou dat wilden de heren wel! Op het dak zat intussen niemand meer, dat was er al af.

Tweede Voorronde 29 maart

De tweede voorronde kende ook 6 zeer diverse acts. Nel, Nelly en de Nuilers wisten zowel de Publieksprijs als de Juryprijs in de wacht te slepen.

De dames van It takes two maakten er al met al stiekem toch wel behoorlijk veel brabantse woorden aan vies. Het is ze vergeven, dat dan weer wel;)


Moeder wat doe je nu? , was de naam van de eerste act. Moeder en dochter in een gepassioneerd optreden op zoek naar een nieuwe man voor ma. Wellicht vinden ze hem op het Valkhof?

Help mee zoeken op 12 mei!


Onjeclonje, nog zo'n originele naam. Kleurrijk geheel, fantastische aankleding, geweldige lichtshow en een ode aan Frans Bauer.

Als sterren aan de hemel staan!


Nog zo'n gloedvol duo: Anton en Diana straalden van oor tot oor en kregen de zaal mee met een acapella versie van "Mama" in de Portugese versie.

Hartverwarmend optreden!


Nel , Nelly en de Nuilers waren pas rond 20.00 compleet maar dat bleek ze niet te weerhouden van een energiek optreden dat stond als een huis.

Met dank aan John Travolta, dat wel.

De winnaars van beide prijzen zien we terug op 12 mei.


The Vinylla Formation haalde een paar klassiekers uit Duitsland van stal en stak ze in een Hollands jasje.

Compleet met danspasjes en een mooie rooie hoed.


Echt HEMA! Dit energieke duo beleefde haar podiumdebuut en kreeg de handen op elkaar met hun k3 repertoire.

Of je worst lust?


Tijdens het juryberaad toverde de presentatoren van it takes two de zaal om in een fitness centrum.

Gelukkig was het niet zo warm in de Karolingenzaal;)

Voorrondes 2013

Op donderdag 28 en vrijdag 29 maart streden 12 acts om de eeuwige roem en een plekje op het Valkhof. Het werden twee fantastische avonden, die uiteindelijk voor 7 van deze deelnemers groen licht opleverden. Hen zien we terug op 12 mei in die mooie grote tent met dat mooie grote publiek

De eerste avond werd vakkundig aan elkaar gebabbeld door Ronnie en zijn razende Ronda's. Zij waren vooraf al zeker van een plekkie in de programmering, maar dat zal voor niemand als een verrassing klinken.

De foto's zijn net als andere jaren van Sid Pluijm.

De Duitse slagers trapten af en legden de lat meteen erg hoog...te hoog zo zou later blijken.
Ze wonnen de juryprijs.
Ein Festival der Liebe. 12 mei: Tag des Lebenslied! Een groot feest der Wiedergutmachung.


Pats! En toen was daar Bats. Zien is geloven. Twee vaders en hun zonen, en een misterieuze panfluitindiaan. Weggeplukt uit de winkelstraat, met een panfluit waar je U tegen zegt. Moas en Woal zal leeg zijn op 12 mei, zo vermoeden wij. Die staan allemoal op ut Valkhof....


De Drieketiers brachten drie echte klassiekers. Zo is het festival ooit begonnen, zo mag het nog jaren klinken! "Pappie, waarom is de hemel zo hoog, en waarom ben ik nog zo klein? " De jury hield het niet droog.... Ook hen zien we terug op moederdag.


De dames van Voor Galg en Rad trakteerden ons op vakkundig geboetseerde kleinkunst. Compleet met pictogrammen voor de visueel ingestelde (echte) mannen uit het publiek. De jury kreeg er kippenvel van!

En er is geen whiskey in Disneyland, trouwens!


Marco , de zingende kunstenaar, is gek op Hazes. Hij houdt zijn geest levend en zal dat nog jaren doen. Voor hem geen slingers aan de wand. Hij houdt het liever op graffiti.

Net als vorig jaar zal hij stralen op het Valkhof op moederdag.


Theatralala en de Bekenezen, de meest bijzondere combinatie van deze avond, zongen zichzelf via de Publieksprijs keihard naar het Valkhof. De oudste deelnemers ooit, zeker als je de leeftijd van de mannen bij elkaar optelt. Komt dat vooral zien op 12 mei, ergens rond 15.00 uur.


Tijdens het juryberaad moesten Ronnie en zijn Ronda's de stemming erin houden.....

en het duurde en duurde....

tot bijna half twaalf.....


De Jury had geen gemakkelijke taak.....Over appels en peren, smaken verschillen en wikken en wegen.....


De publieksprijs ging naar Thea en de Bekenezen, ook wel Bekers genoemd...

Voor Thea een droom die uitkwam!